ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα

Ένταση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα

Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας αναφορικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία κατʼ άρθρο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, και διαφωνεί μόνο με το άρθρο 5.

Ωστόσο, το προεδρείο αποφάσισε να γίνει ενιαία η ψήφιση, με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στο σύνολο της τροπολογίας!

Επικράτησε ένταση, και κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «ναι» στα τέσσερα πρώτα άρθρα της τροπολογίας και «όχι» στο πέμπτο, παρά την απόφαση του προεδρείου.

Οι ενστάσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως από τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ανέβει στο βήμα για να προεδρεύσει την ώρα της ψηφοφορίας και να καλέσει τους βουλευτές να μη δημιουργούν τεχνητή ένταση.

«Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για διαδικαστικό θέμα» επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου μετά την ψήφο της σχολίασε προς το προεδρείο ότι είναι απαράδεκτο να κλείνουν τα μικροφώνα των βουλευτών με το «έτσι θέλω».

Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, να ψηφίσει, ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος αποχωρούν από την αίθουσα και την διαδικασία καθώς θεωρούν παράνομη την ψηφοφορία και την Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια

«Πυρ και μανία» κόμμα και Μαξίμου με τον Άδωνι

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Η απάντηση της «Αυγής» στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις Γεωργιάδης