ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οι γιατροί δεν θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα

Γεωργιάδης: Οι γιατροί δεν θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα

Αυστηρό μήνυμα στους απεργούς γιατρούς έστειλε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας , ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη σύγκρουση και πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και τον αντίλογο, τονίζοντας ωστόσο, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να εξαιρεθούν από το νόμο.

«Για να λύσουν την απεργία θέλουν να υπογράψω ένα χαρτί που να λέει ότι ειδικά αυτοί εξαιρούνται, λες και στη χώρα υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, αλλά όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ας γνωρίζει ότι αυτό δεν θα το αποδεχθούμε », ανέφερε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια συμφωνία ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει.

Ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα και καθολικής πρόσβασης παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συστήματος, που θα λειτουργήσει ως ανασχετικός παράγοντας ροής προς τα νοσοκομεία. Απηύθυνε μάλιστα, πρόσκληση προς κόμματα και γιατρούς που έχουν κλείσει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε το νέο σύστημα να είναι αξιόπιστο. «Κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί ήταν ευνοημένοι από το προηγούμενος σύστημα», είπε.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτά που «χτίζει» η κυβέρνηση δεν έχει το ΚΚΕ, είπε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οι περικοπές στην δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εις βάρος των πολιτών. «Έτσι όπως πάμε θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή», είπε και αφού πρόσθεσε: «Μας κάνετε κρατήσεις, τα θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν υγεία, δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, εμείς δεν κάνουμε διάλογο, αλλά αντίλογο που περιέχει θέσεις και έχουμε καθαρά χαρτιά».