ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευσταθόπουλος: Έκκληση στον Υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου

Ευσταθόπουλος: Έκκληση στον Υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου

Έκκληση στον Υπουργό Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου και στο ΕΚΠΑ απήθυνε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια, καθώς όπως τονίζει «το αναμένει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και όλοι μας έχουμε ευθύνες γι αυτό».

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά αντιμετωπίζονται μόνο με το διάλογο», υπογραμμίζει ο κ. Ευσταθόπουλος και καλεί τον υπουργό Παιδείας να συνεχίσει το διάλογο και με τους εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ευσταθόπουλου:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αναλάβατε την πρωτοβουλία για διάλογο με τις διοικήσεις των 2 μεγάλων Πανεπιστημίων της Αθήνας και με τους εκπροσώπους των διοικητικών στελεχών τους. Είναι επιπλέον ιδιαίτερα θετικό, το γεγονός ότι ήδη από τις πρώτες συναντήσεις διαφάνηκε ότι τα αδιέξοδα ξεπερνιώνται με το διάλογο και αναδείχθηκαν προτάσεις για λύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά τόσο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων όσο και για τη διασφάλιση των εργαζομένων. Σε όλους μας δημιουργήθηκε η αίσθηση αλλά και η ελπίδα ότι η οριστική λύση είναι κοντά.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είναι πολύ σημαντικό να μη μείνει έωλη αυτή η σημαντική πρωτοβουλία που πήρατε, αλλά ο διάλογος να ολοκληρωθεί και οδηγηθούμε σε αίσιο αποτέλεσμα. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά αντιμετωπίζονται μόνο με το διάλογο.

Με αφορμή και τη συνέχιση της διαδικασίας του διαλόγου που διεξάγετε με τους εκπροσώπους των διοικητικών στελεχών του ΕΜΠ, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε εσάς για τη συνέχιση του διαλόγου και με τους εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου του ΕΚΠΑ, ώστε μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης να βρεθεί η χρυσή τομή και να ανοίξουν άμεσα τα 2 αυτά Πανεπιστήμια. Θα είναι λάθος να αφήσετε ανολοκλήρωτη τη σημαντική πρωτοβουλία που είχατε και να μην καταλήξουμε σε αποτέλεσμα. Το αναμένει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και όλοι μας έχουμε ευθύνες γι αυτό».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας

Ευσταθόπουλος: Αυθαίρετες οι παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας

«Αν ο υπουργός θεωρεί ότι η Βουλή νομοθετεί νύχτα, τι κάνει 2 χρόνια»