ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους».

Επισημαίνει επίσης, ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων είναι ένα μέτρο καταστροφικό για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις κλειστές σχολές.

EK4392389343244444

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - διοικητικών ΕΜΠ

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στα ΑΕΙ, η οποία κλιμακώθηκε μετά και την απόφαση των διοικητικών σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.

Την παραίτηση του υπουργού ζητά και η ΠΑΣΠ του οικονομικού

Παράλληλα η ΠΑΣΠ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του καταλογίζει μια «άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο» και κάνει λόγο για διαπλοκή, κομματικό «πόκερ» και αδιαφάνεια στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών, ζητώντας την παραίτησή του.

Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται

Την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας σχολίασε με «σκληρή γλώσσα» σχολίασε την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε νέα απεργία κάνοντας λόγο για ομηρία και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό» τόνισε σε δηλώσεις του απόψε και πρόσθεσε: «Μια μικρή μειοψηφία υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία καθηγητές, φοιτητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος όμως με το πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - διοικητικών ΕΜΠ

Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την προσέλευση υπαλλήλων

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπ. Παιδείας για την εξεταστική περίοδο

Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται

ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο στον εαυτό του η τροπολογία Αρβανιτόπουλου