ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μαρκεζίνης, τα σενάρια και η αλήθεια

Ο Μαρκεζίνης, τα σενάρια και η αλήθεια

Ριζοσπαστικά μηνύματα από τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό και πρώην διπλωμάτη

Προσπαθούν να τον εντάξουν στο αποκαλούμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο» αλλά ο ακαδημαϊκός, καταθέτει το δικό του μανιφέστο για μια «Νέα Πατρίδα».

Με αφορμή την παρουσίαση δύο βιβλίων του ο κ. Μαρκεζίνης βρέθηκε στο επίκεντρο σχολίων που τον έφεραν να δημιουργεί διαύλους μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αρχηγού ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκου και του προέδρου της κεντροδεξιάς «Νέας Μέρας» κ. Χρήστου Ζώη.

Απάντηση έδωσε χθες ο κ. Μαρκεζίνης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ξεκαθαρίζοντας ότι καταθέτει το πολιτικό του μανιφέστο για μια «Νέα Πατρίδα».

Στην de profundis συνομιλία που είχε δημοσιογράφος της εφημερίδας με τον κ. Μαρκεζίνη, αναπτύχθηκε η ανάγκη κάθαρσης που θα έχει ουσιώδη χαρακτήρα και θα δημιουργήσει νέα δυναμική στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Βεβαίως, ο ακαδημαϊκός και πρώην διπλωμάτης δεν δίστασε να απαντήσει σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα όπως για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία πιστεύει πως πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά στο διπλωματικό στίγμα της χώρας, ο κ. Μαρκεζίνης επισημαίνει ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο δόγμα που θα προβλέπει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Δεν παραλείπει ωστόσο να εκφράσει και μια άποψη που θα συζητηθεί και αφορά στον προβληματισμό που έθεσε περί εξόδου της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ.

markezinis2

Πέντε σημεία που θα συζητηθούν

Ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, δεν άφησε άναυδους κάποιους που παρακολούθησαν την παρουσίαση των βιβλίων του όταν εξέφρασε φόβο για «δεύτερα Ιουλιανά» που θα προετοιμαστούν από ανθρώπους με πείρα (στις προβοκάτσιες). Ενώπιον των κ.κ. Χρ. Ζώη και Φρ. Φράγκου είπε κι άλλα σημαντικά πράγματα:
1. Χαρακτήρισε «κοινωνικό φίλο» τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν έκρυψε τη ριζική διαφωνία του με την πολιτική του.
2. Αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «έξυπνο πολιτικό».
3. Αν θα τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα το θεωρήσει «μεγάλη τιμή».
4. Έχει επισημάνει πως δεν κυνηγά θέσεις και αξιώματα.
5. Κάνει λόγο περί πολιτικού κατεστημένου που πρέπει «να συνηθίσει με την ιδέα της ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο πολιτικό παιχνίδι».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Δεν λέει όχι για την Προεδρία ο Βασίλειος Μαρκεζίνης