ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέμει τον ίσκιο του ο Γιωργάκης: Καθηγητής με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Τρέμει τον ίσκιο του ο Γιωργάκης: Καθηγητής με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Προκειμένου να προφυλαχθεί από τυχόν απρόσμενες επιθέσεις, αλλά και να προστατέψει το ακαδημαϊκό του προφίλ, το οποίο επλήγη από το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όταν φοιτητές τον αποδοκίμασαν φραστικά, Ο ΓΑΠ υιοθετεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας κατά την «περιοδεία» του στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την υφήλιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρόσφατες παραδόσεις του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της διάσημης Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) πραγματοποιήθηκαν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, κάτι που συζητήθηκε έντονα.

«Τα μαθήματα γίνονταν με κλειστές πόρτες, απευθυνόμενα μόνο στους φοιτητές του μεταπτυχιακού, δεν ήταν δηλαδή ανοιχτές διαλέξεις, ενώ πάντα έξω από την αίθουσα καθόταν σε καρέκλα ο προσωπικός φρουρός του κ. Παπανδρέου.

Παρόντες ήταν επίσης άλλοι δύο άνδρες της ασφάλειάς του, οι οποίοι έλεγχαν τον χώρο», αναφέρει σε σαββατιάτικη εφημερίδα Έλληνας φοιτητής του Sciences Po.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η προσωπική φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού τον ακολουθούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στους χώρους της σχολής.

«Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού εδώ, ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα που έχουν έρθει να παραδώσουν σεμινάρια», προσθέτει.