ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρύσανθος που δεν θέλει να γίνει... Στουρνάρας

Ο Χρύσανθος που δεν θέλει να γίνει... Στουρνάρας

Με παραπολιτικό σχόλιο στο Βηματοδότη, διαψεύδει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, τα σενάρια που τον φέρουν έτοιμο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διάσπασή του, αφήνοντας στο νυν Υπουργό Γιάννη Στουρνάρα το... Εθνικής Οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Εμείς δεν διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω» φέρεται ειπών ο κ. Λαζαρίδης. Ωστόσο, η ιστορία των διαρροών εναντίον του κ. Στουρνάρα αποκτά ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Και τούτο διότι η σχετική πληροφορία περί σκέψεων Σαμαρά για διάσπαση του Υπουργείου και ενεργοποίηση του Χρύσανθου προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Star και, μάλιστα, από τον επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του καναλιού κ. Πέτρο Μποτσαράκο. Ο οποίος, σημειωτέον, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες – πριν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του κόμματος – ήταν αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, και με ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με συνεργάτες στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Άρα ανακύπτουν κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

Έβγαλε από το μυαλό του την είδηση περί... κοντέματος του Γιάννη Στουρνάρα ο καλός δημοσιογράφος; Αποτελεί, ίσως, πολιτική του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται; Αν όχι, αν δηλαδή είχε πληροφορία από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, τότε είναι σαφές ότι κάποιο τμήμα αυτού κινείται στη λογική αποστρατείας του Υπουργού. Και άρα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στέλνει, επί της ουσίας, μήνυμα στα διπλανά γραφεία του Πρωθυπουργικού Μεγάρου.

Βέβαια, υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή. Να υπάρχει καπνός αλλά να θέλουν, απλώς, να το φέρουν μαλακά στον Γιάννη...

Διαβάστε επίσης:

Λαζαρίδης: Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον Στουρνάρα

Στουρνάρας: Σενάρια φαντασίας τα περί αντικατάστασής μου