ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

ΑΝΕΛ: Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία, αλλά και του ποσού του ενός ευρώ για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, ζητεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Μαριάς χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα, κατηγορώντας τους βουλευτές των δύο κομμάτων ότι «αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρια και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ που επέβαλαν στους ασθενείς».

«Σε μια φάση που εντείνεται η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα και τη μαζική ανεργία, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την επιβολή και νέων οικονομικών βαρών ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Επομένως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις δήθεν διαμαρτυρίες τους. Δεν έχουν παρά να υποστηρίξουν την τροπολογία μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», προσθέτει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014, αλλά και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014