ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένος ο Γ. Παπανδρέου για τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους

Ενοχλημένος ο Γ. Παπανδρέου για τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους

Τη δυσφορία του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, όπου αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το χαρτί της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Με μακροσκελές σχόλιό του, ο Γιώργος Ελενόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού απαντά με λεπτομέρειες στα επιχειρήματα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, που υπογράφει το ρεπορτάζ, αφήνοντας ταυτόχρονα υπαινιγμούς για τα κίνητρά του.

Μεταξύ άλλων, απαντώντας στην αναφορά του δημοσιογράφου ότι ο κ. Παπανδρέου «ψεύδεται» μέσω σχολίου του συνεργάτη του, ο κ. Ελενόπουλος απαντά ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο «δεν ψεύδεται», αλλά είχε θέσει το θέμα και μάλιστα συνεπικουρούμενος από τον Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά, βεβαίως, όπως είναι ευνόητο, το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε δημοσίως. Και προσθέτει ότι η ΕΕ και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Η απάντηση του δημοσιογράφου στον Γ. Παπανδρέου

Σε ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου το βράδυ της Κυριακής αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, "είναι τα έγγραφα του ΔΝΤ που βρίσκονται απέναντί του", ΔΕΝ είμαι εγώ. Και στο Ταμείο πρέπει να στρέψει τα βέλη του, που τον κατηγορεί ...αδίκως, ότι απέρριψε την αναδιάρθρωση που του πρότεινε ο Ντομινίκ Στρος Καν».

Και καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να απαντήσει στα επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ και στις αναφορές των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του Ταμείου που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2013 ότι οι ίδιες οι ελληνικές αρχές θεωρούσαν ως κόκκινη γραμμή και πολιτικά ριψοκίνδυνο το κούρεμα του χρέους.

«Είναι καιρός να δώσει στοιχεία και να επιτρέψει τη δημοσίευση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου για να ανατρέψει τις κατηγορίες του ΔΝΤ εναντίον του», αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανδρέου αρραβωνιάζει τον γιο του με κομμώτρια στην Κρήτη