ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο "καταλύτης¨" για τις εξελίξεις

Νομοσχέδιο "καταλύτης¨" για τις εξελίξεις
Κατατίθεται στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις και μέτρα "φωτιά"-Θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις...

«Εκρηκτικό» και καθοριστικό για την εξέλιξη των πραγμάτων (σ.σ οικονομικών και πολιτικών) θα είναι το πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου, και το οποίο απασχόλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνει το «φλέγον» θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των οικονομικών μέτρων της τριετίας 2012-2015, ύψους 22 δισ. (σ.σ υπερβαίνει την κυβερνητική θητεία), καθώς και τις δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011.

Σε ό, τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος. Όπως αναφέρει ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα ξεκινήσουν αυτόματα με την κατάθεση του σχεδίου νόμου, αλλά μόνο κατόπιν σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

Προτροπή του πρωθυπουργού είναι η τήρηση ενιαίας «γραμμής» και αποφυγή της πολυφωνίας από τα κυβερνητικά στελέχη.

Στο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε και το θέμα του επιτρόπου των τραπεζών, ο ρόλος του οποίου ενισχύεται μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της ενίσχυσης του δικαιώματος βέτο.