ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Με τον σταυρό προτίμησης μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα

Πάγκαλος: Με τον σταυρό προτίμησης μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα

Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «κατακάθια της κοινωνίας» τα στελέχη του.

Υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχω μία θέση που έχω καταθέσει από το 1990 και είναι πως αν δεν καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης, δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει το πελατειακό σύστημα και η φαυλοκρατία στην Ελλάδα, όπως και η αγορά ψήφων με ρουσφέτια, την οποία επιδιώκουν οι πολίτες και στην οποία ανταποκρίνονται οι πολιτευόμενοι», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, με αφορμή τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Χαρακτήρισε ακόμη ως οπισθοδρόμηση κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του σταυρού προτίμησης.

«Η σάρα και η μάρα μαζεύτηκε εκεί μέσα. Ντροπή! Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, απεπίδεκτοι, διεφθαρμένοι. Ντροπή! Κανένας στο περιβάλλον του δεν θα άντεχε τις φυσιογνωμίες αυτές εκεί πέρα να μιλούν. Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει. Επιμένω και όποιος θέλει, ας με διαψεύσει…», είπε.

Κασιδιάρης-Καρυπίδης έχουν ίδιες ιδέες

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι οι θέσεις που εκφράζει ο Θεόδωρος Καρυπίδης είναι συγγενείς ιδεολογικά με αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

«Γιατί ο Κασιδιάρης μας ενοχλεί και ο υποψήφιος του κ. Τσίπρα για τη Μακεδονία – αν είναι δυνατόν – δεν μας ενοχλεί; Τις ίδιες ιδέες έχουν», σχολίασε ο πρώην υπουργός για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον χαρακτήρισε ως ένα συνονθύλευμα που έχει συγκεντρώσει στους κόλπους του από «κομμουνιστές σταλινικούς» μέχρι «κατακάθια της κοινωνίας και αριβίστες».

«Είναι συνασπισμός που συγκέντρωσε γύρω του τους κομμουνιστές σταλινικούς που δεν βολεύονταν στο ΚΚΕ ή όποιο επαναστατικό κόμμα και μάζεψε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας και τους αριβίστες, επειδή δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ και ως κυβερνητικό κόμμα έπαψε να έχει απήχηση και τα ποντίκια εγκατέλειψαν το σκάφος και χώθηκαν εκεί όπου υπήρχε κυβερνητική προοπτική και προοπτική πλειοψηφίας του κ. Τσίπρα περί εξουσίας και κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».