ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΝΔ: Δώστε τα ονόματα των δημάρχων που φοροδιαφεύγουν

Βουλευτές ΝΔ: Δώστε τα ονόματα των δημάρχων που φοροδιαφεύγουν

Να αποκαλυφθούν άμεσα, πριν τις εκλογές, όλα τα ονόματα των δημάρχων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ.

Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο, προς τον υπουργό Εσωτερικών και συνυπογράφεται από 20 ακόμα βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Κικίλιας, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή και το... μαύρο χρήμα αναδεικνύονται οι δήμαρχοι.

Το 2013 η Αρχή παρέλαβε 36.000 δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης προέβη σε ελέγχους και εξακρίβωσε τουλάχιστον 413 παραβάσεις. Οι 75 αφορούν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, 6 Περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους. Όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Οι 21 βουλευτές ζητούν τα ονόματα των δημάρχων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και άλλα ποινικά αδικήματα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και να δοθούν στη δημοσιότητα ποια ακριβώς είναι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.