ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψώνει την αντιμνημονιακή «παντιέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Υψώνει την αντιμνημονιακή «παντιέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την επιστροφή της τρόικα, η Κουμουνδούρου σχεδιάζει μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης

Στο… φουλ βρίσκονται οι προεκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ που όσο περνούν οι μέρες ανεβάζει τους προεκλογικούς τόνους.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει δώσει σαφή εντολή στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αφήσουν την κυβέρνηση «σε χλωρό κλαρί» εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις εναντίον της.

Η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα αποτελεί μια καλή αφορμή για την Κουμουνδούρου να υψώσει ξανά την αντιμνημονιακή παντιέρα και στρέψει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Εκτιμώντας περίπου ως προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα της νέας διαπραγμάτευσης με το Μέγαρο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου μιλούν για μία επίσκεψη που έχει στο στόχαστρό της την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ, με στόχο την συρρίκνωσή της και τη συμμόρφωση με τις «μνημονιακές υποχρεώσεις» από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Υποστηρίζουν, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση είναι «όμηρος» της τακτικής της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και «τα δίνει όλα», σε μία ακόμα κίνηση επιβεβαίωσης της τακτικής του «καλού μαθητή» απέναντι στους δανειστές μας, κάτι για την οποία διαχρονικά την κατηγορούν.

Όπως αναφέρει η Real, στο ίδιο μοτίβο ήταν και το τελευταίο non-paper του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μιλά για κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει ό,τι της ζητήσουν, με μόνο αντάλλαγμα -για το οποίο εκλιπαρεί μάλιστα- μία πολιτική δήλωση στήριξης των δανειστών μας, πριν από τις ευρωεκλογές.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πολιτικοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις δημοτικές εκλογές αλλά κυρίως τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Η πολιτική ανοησία και η συκοφαντία έχουν όρια

Τσίπρας: Η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες

Σάλπισμα αντεπίθεσης από τον Τσίπρα

Τσίπρας: Οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειμμα πολιτικής στρατηγικής