ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή ηγεσίας στον Περισσό

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή ηγεσίας στον Περισσό
Όπως προκύπτει από την πανελλαδική οργανωτική αναδιάταξη των δυνάμεών του...

Στο δρόμο για την αλλαγή ηγεσίας βαδίζει με αργά και σταθερά βήματα το ΚΚΕ, όπως προκύπτει από την πανελλαδική οργανωτική αναδιάταξη των δυνάμεών του.

Κομβικό σημείο αποτελεί, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η αλλαγή φρουράς στην κορυφή της νέας «καλλικρατικής» Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στην οποία συνενώνονται πλέον οι πιο ισχυρές κομματικές μάζες των οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και υπολοίπου Αττικής.

Έτσι, στη θέση τού μέχρι πρότινος γραμματέα της πανίσχυρης Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) κ. Δ. Αρβανιτάκη , μέλους του Πολιτικού Γραφείου, τοποθετήθηκε ο ομόλογός του κ. Κ. Παρασκευάς, γεγονός το οποίο ενεργοποιεί, σύμφωνα με τα σενάρια αλλαγές και σε ανώτατο επίπεδο, κάτι ωστόσο που αναμένεται να γίνει όταν κριθεί αρμοδίως ότι είναι ο κατάλληλος (πολιτικά) χρόνος.

Ανώτερα κομματικά αξιώματα, μετά την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Γραφείου την οποία κατέχει, είναι οι θέσεις του επικεφαλής της πανίσχυρης Γραμματείας, η οποία καθοδηγεί και ελέγχει οργανωτικά όλο το κόμμα, θέση την οποία κατέχει σήμερα ο ομόλογός του κ. Δ. Κουτσούμπας, «εκλεκτός» της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα , και φυσικά το ανώτατο αξίωμα του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Αν δηλαδή ο κ. Αρβανιτάκης, άνθρωπος του «περιβάλλοντος» του ισχυρού και πολύπειρου κ. Δ. Γόντικα , τοποθετηθεί επικεφαλής της Γραμματείας, τότε οι σεναριολογούντες θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος για τον κ. Κουτσούμπα, πρώην διευθυντή του «Ριζοσπάστη», για την ηγεσία του κόμματος.