ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρθη η ασυλία και των Κασιδιάρη-Κούζηλου

Ήρθη η ασυλία και των Κασιδιάρη-Κούζηλου

Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Κούζηλου, Ελένης Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη, πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ. Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους. Στις 3:30 μ.μ. της ίδιας μέρας, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

xrysi-augi

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους, είναι και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

Διαβάστε επίσης:

Ήρθη η ασυλία των Ελ. Ζαρούλια και Μ. Αρβανίτη