ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν θα παραστεί η Λαγκάρντ στο Eurogroup της Αθήνας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν θα παραστεί η Λαγκάρντ στο Eurogroup της Αθήνας

Η «ακύρωση» μίας επίσκεψης που συμβολίζει πολλά...

Πριν από λίγη ώρα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε μέσω συνεργατών της την πρόθεσή της να μην παραστεί στις διήμερες εργασίες του Eurogroup στην Αθήνα.

Η απόφασή της αυτή σηματοδοτεί πράγματα σε επίπεδο συμβολισμών αλλά κυρίως ουσίας.

Η κ. Λαγκάρντ εκ της θέσεώς της είθισται να δίνει το «παρών» στα Eurogroups. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που αυτό γίνεται σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, που η παρουσία των ευρωπαίων εδώ αναμένεται να δώσει μήνυμα στήριξης προς τις ελληνικές προσπάθειες.

Ωστόσο η Κριστίν Λαγκάρντ επέλεξε να μην έρθει... Και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά γύρω από το για ποιόν λόγο δεν θέλει η Κριστίν Λαγκάρντ να... μην συνδράμει σε αυτό το θετικό κλίμα που οι Ευρωπαίοι εταίροι - αλλά προπάντων δανειστές μας- θέλουν να δημιουργήσουν για την πρόοδο του δημοσιονομικού προγράμματος.

12

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr η απάντηση έρχεται από το γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ παραμένει βαθύτατα «χολωμένη» με τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Λαγκάρντ εκ μέρους του ΔΝΤ θέλει με τον τρόπο αυτό, να εκφράσει την δυσαρέσκεια του Ταμείου για το γεγονός - όπως έλεγε πρόσφατα ανώτατο στέλεχός του που επισκέπτεται συχνά την Αθήνα- ότι «η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει την τάση απόλυτης συστράτευσης με τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων».

Η προσέγγιση Αθήνας - Βερολίνου σε σχέση με την υπόθεση του ελληνικού «κουρέματος», εκνευρίζει το ΔΝΤ που θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά υιοθετεί τις προτάσεις των Ευρωπαίων οι οποίοι είναι υπέρ της ελάφρυνσης και όχι του «κουρέματος», όπως ζητά το Ταμείο.

Γι' αυτό και η Λαγκάρντ με την άρνησή της να παραστεί στο Eurogroup στην Αθήνα- παρότι δεν είχε κάποια άλλη προγραμματισμένη υποχρέωση στο πρόγραμμά της- στέλνει με τον τρόπο της ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς την Αθήνα... Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι η Λαγκάρντ δεν προτίθεται να επισκεφθεί την χώρα μας ούτε το επόμενο διάστημα, ακυρώνοντας κάθε αρχικό σχεδιασμό που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι έχουν επιβάλλει πλέον τους όρους τους στην υπόθεση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, με τον ΔΝΤ να επιλέγει ως εκ τούτου δευτερεύοντα ρόλο, δεδομένου μάλιστα ότι απέναντί του έχει- όπως έλεγε στέλεχός του- την απροθυμία της ελληνικής πλευράς να συνταχθεί με το επιχείρημα υπέρ της ανάγκης ενός γενναίου κουρέματος...

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα το Eurogroup: Δόση σε… δόσεις!

Υπό δρακόντεια μέτρα το Eurogroup και το Ecofin στην Αθήνα

Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

Τρίτη και Τετάρτη το άτυπο Ecofin στο Ζάππειο - Ποιοι μετέχουν

Μετά το Πάσχα η εκταμίευση της δόσης

Πού «ποντάρει» ο Σαμαράς

Ετοιμάζουν την πανηγυρική φιέστα της Πρωταπριλιάς!

Μέρκελ: Κανείς δεν θέλει περισσότερο από μένα την επιτυχία της Ελλάδας

Στηρίζουν Σαμαρά οι δανειστές εν όψει ευρωεκλογών