ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Έτσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά στις Ευρωεκλογές

Πάγκαλος: Έτσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά στις Ευρωεκλογές

Βολές κατά Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος με αφορμή την εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, δεν γνωρίζει ακόμα τι θα επιλέξει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, προσθέτοντας με νόημα, «έτσι μου ‘ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά».

«Δεν μπορώ να ψηφίσω τον Φ. Κουβέλη, γιατί «μαδάει το μουστάκι του;», είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει Παπανδρέου ή Βενιζέλο ή Ελιά. Για το «Ποτάμι» τόνισε ότι είναι ένα κόμμα υπό διαμόρφωση και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Ως εκ τούτου «έτσι μου’ ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας».

Αναφερόμενος στην στάση του κ. Παπανδρέου στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να πραγματοποιήσει μία ιστορική αναδρομή για το πώς ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είχε «δύο δαχτυλίδια», αυτό που του προσέφερε ο κ. Σημίτης και το… κληρονομικό.

Υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν «ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου. Τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τον έκανε υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου».

Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κ. Βενιζέλος δημιούργησε μία ομάδα βουλευτών που «είχε λυσσάξει» κατά του κ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα «ορισμένοι βουλευτές ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο».

Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι με την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου ουσιαστικά «έκανε το κομμάτι του. Αυτές είναι πολιτικές Τσίπρα, πολιτικές ενός ανεύθυνου ανθρώπου».

Αναφερόμενος στην δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», την χαρακτήρισε ως χυδαιότητα και προσέθεσε «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες».

Υποστήριξε ότι η κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου δείχνει «την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης».