ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και δυσπιστία προς όλους

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και δυσπιστία προς όλους

Δυσπιστία προς όλα τα πολιτικά κόμματα και απαισιοδοξία των ψηφοφόρων αναδεικνύει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ΜΑΡC για λογαριασμό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι και τον ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 21,8% ( έναντι 21,7%) του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς σε ποσοστό 68.9% θεωρούν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου και να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική.

Επίσης, οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 61,5% και το 21% εκφράζεται θετικά.

Απαισιοδοξία-απογοήτευση χαρακτηρίζει σε ποσοστό 81,3% τους νέους ανθρώπους ηλικίας 18-34 ετών που σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρώτη θέση με ποσοστό 21,8% έναντι 19,7% που κατέχει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα, η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,6% και τέταρτο το Ποτάμι με 6,4%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 5,2% και η Ελιά 4,3%. Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2% και ΔΗΜΑΡ 3,1%, ενώ στην ένατη, δέκατη και 11η θέση βρίσκονται ΛΑΟΣ(1%), ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ(1,4%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ(1%).

Τον περασμένο Φεβρουάριο σε δημοσκόπηση που είχε διεξάγει η εταιρεία ΜΑΡC τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου είχαν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 21,7%,

ΝΔ 17,5%,

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,7%,

ΚΚΕ 5,1%,

ΕΛΙΑ 4%,

ΑΝΕΛ 3,1% ,

ΔΗΜΑΡ 3,0%,

ΛΑΟΣ 1,0%,

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,5%.

Το Ποτάμι δεν είχε καταμετρηθεί τον Φεβρουαρίο, καθώς δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Οι «συμπληγάδες» του Αντώνη Σαμαρά

Σενάρια τρόμου και παρακολούθησης γύρω από τον Πρωθυπουργό

Στ. Θεοδωράκης: Εμείς έχουμε θέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει