ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάρια τρόμου και παρακολούθησης γύρω από τον Πρωθυπουργό

Σενάρια τρόμου και παρακολούθησης γύρω από τον Πρωθυπουργό

Αιχμάλωτη παρακρατικών μεθοδεύσεων και φημών φαίνεται να είναι η πολιτική ζωή μετά την αποκάλυψη των υπογείων συνομιλιών του Τάκη Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αλλά και τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη ότι έχει στην κατοχή του και άλλο υλικό, στο οποίο περιλαμβάνεται και συνομιλία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά με ανώτατο δικαστικό που εποπτεύει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα σήμερα, κυκλοφόρησαν από το Βήμα, σενάρια περί αποκάλυψης κυκλώματος που παρακολουθούσε τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και περί της διεξαγωγής έκτακτης σύσκεψης στη Γ.Γ. Ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η κυβέρνηση, δια του Σίμου Κεδίκογλου, («οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο περί συσκέψεων στη Γενική Γραμματεία Τύπου, εντοπισμού κυκλωμάτων στην Ε.Υ.Π κ.λπ. είναι παντελώς αναληθείς και ανυπόστατες», επεσήμανε) έσπευσε μεν να διαψεύσει, αλλά η «οσμή παρακράτους» στη δημόσια σφαίρα είναι πλέον ιδιαιτέρως αισθητή καθώς το πολιτικό προσωπικό άγεται και φέρεται στη βάση φημών και σεναρίων.

Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών αναλώνεται στις εικασίες για το ποιοί άλλοι, βουλευτές, υπουργοί, και ποιών κομμάτων περιλαμβάνονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η Χρυσή Αυγή.

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε νωρίτερα έκκληση για ομοψυχία, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε μία εγκληματική οργάνωση να καταστεί ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας, ωστόσο είναι σαφές ότι άπαντες ζουν με την αγωνία της επόμενης... διαρροής.

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου: Διαψεύδει την ύπαρξη κοριών στο γραφείο του Σαμαρά

Κοριοί στο γραφείο του πρωθυπουργού;

Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα

Σαμαράς: Πολέμησα τη Χ.Α. σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς θα απαντήσει στην Βουλή