ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα

Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα

-Η παραίτηση Μπαλτάκου δεν αρκεί

-Μοναδική λύση στο αδιέξοδο η προσφυγή στις κάλπες

Λάδι στη «φωτιά» της διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο, που σιγοκαίει εδώ και μήνες, ρίχνει η υπόθεση Μπαλτάκου.

Η μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του πρώην γγ της κυβέρνησης με τον Ηλία Κασιδιάρη βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Τα σενάρια για μίνι ανασχηματισμό που ακούγονταν τα τελευταία 24ωρα, μετατράπηκαν αστραπιαία, σε σενάρια εκλογών.

Πληροφορίες μάλιστα μιλούν για έντονες συζητήσεις σε όλα τα κομματικά επιτελεία.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε πιεστικά εκλογές, όπως έκαναν οι ΑΝΕΛ, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη αγωνία λόγω των πληροφοριών ότι υπάρχουν και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες που κανείς δεν ξέρει τι αναφέρουν και πότε θα δημοσιοποιηθούν.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ξορκίζουν το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, αλλά οι εξελίξεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά.

Η σκληρή ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου επέτεινε την αίσθηση της αποσταθεροποίησης, αφού η αντικυβερνητική του διάθεση δεν συνάδει με την ιδιότητά του ως πρώην προέδρου συγκυβερνώντος κόμματος.

2

Μόνη λύση οι τριπλές κάλπες

Μετά το πρώτο σοκ και την αποπομπή του Τάκη Μπαλτάκου, το Μαξίμου καταβάλλει προσπάθειες ώστε να θεωρηθεί το θέμα «λήξαν», ενώ η Χαριλάου Τρικούπη χαμήλωσε τους τόνους μέχρι να επιστρέψει ο Ευ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Εκ των πραγμάτων, και παρά την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση που γίνεται από το πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας, η κυβέρνηση εδέχθη, με βάσει τις αποκαλύψεις ένα ισχυρό πλήγμα στην όλη στρατηγική της, από τη στιγμή που ο κ. Μπαλτάκος φαίνεται στο βίντεο να παραδέχεται ότι υπήρξε ουσιαστικά παρέμβαση της κυβέρνησης για τις διώξεις και τις προφυλακίσεις του γ.γ. της Χρυσής Αυγής και βουλευτών της.

Η πολιτική κατάσταση είναι και πάλι εξαιρετικά ρευστή. Η παραίτηση του πρώην γγ υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκου, είναι προφανές πως δεν αρκεί για να κλείσει το ζήτημα.

Τα όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα είναι όχι μόνο νοσηρά αλλά και ντροπιαστικά.

Είναι μεγάλη ασέβεια προς τον ελληνικό λαό που βάζει πλάτη εδώ και 5 χρόνια για να βγει η χώρα από την κρίση, το πολιτικό προσωπικό να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια.

Η Ελλάδα παραπαίει στο χείλος του γκρεμού και οι κυβερνώντες, ανερυθρίαστα, χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα, παίζουν «παιχνιδάκια» με μόνο σκοπό να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Όλα για την καρέκλα. Λένε ότι σώζουν τη χώρα. Ποιον κοροϊδεύουν; Η Παιδεία διαλυμένη, εγκλήματα στην Υγεία, η εγκληματικότητα στο ζενίθ… και αυτοί λένε ότι σώζουν τη χώρα, χωρίς καμία ντροπή!

Ο λαός «σκάει» από οργή.

Και απαιτεί...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Είναι η μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μπαλτάκου και εκλογές στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Μπαλτάκου

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη