ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

«Βράζει» η ελληνική κοινωνία με όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου…

Τα όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα είναι όχι μόνο νοσηρά αλλά και ντροπιαστικά.

Ντροπιαστικά για μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Ντροπιαστικά για τους πολίτες που αυτοκτονούν, για εκείνους που πεινάνε ή αργοπεθαίνουν στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων. Για εκείνους που κοιμούνται άστεγοι, για τις μητέρες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου.

Η Ελλάδα παραπαίει στο χείλος του γκρεμού και οι κυβερνώντες, ανερυθρίαστα, χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα, παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, με μόνο σκοπό να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Καμία κυβέρνηση, σε καμία ευνομούμενη χώρα, δεν θα ήταν στη θέση της, εάν είχαν συμβεί αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Και δεν μιλάμε μόνο για το χθεσινό περιστατικό, όπου ο ίδιος ο γενικός γραμματέας παραδέχεται σε υποκλαπείσα συνομιλία την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Η χθεσινή τραγωδία είναι απλά το αποκορύφωμα της πολιτικής ανωμαλίας που βιώνει η χώρα.

Ποιος ξεχνάει τις περίεργες αποφυλακίσεις, τους κακούργους που «φτερούγισαν», τους πακτωλούς δημοσίου χρήματος που έγιναν μεζονέτες χωρίς να «ανοίξει» μύτη, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τα δισεκατομμύρια της SIEMENS που κατέληξαν σε ελβετικές τράπεζες; Το διαρκές έγκλημα στο χώρο της δημόσιας υγείας;

Πόσο ακόμα θα βεβηλώνονται οι θεσμοί; Πόσο ακόμα θα εκφυλίζεται η Δημοκρατία; Πόσο ακόμα θα διασύρεται η χώρα;

mpaltakos samaras

Η παραίτηση του Μπαλτάκου –προφανώς- δεν αρκεί για να «ξεπλύνει» τον οχετό της δημόσιας ζωής, ούτε μπορεί να χρεωθεί ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου τις «αμαρτίες» της μνημονιακής κυβέρνησης, ώστε να εξαγνίσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα.

Ήρθε πλέον η ώρα το μαχαίρι να μπει πολύ βαθιά στο κόκκαλο και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο λαός απαιτεί και ήδη αυτό καταγράφεται από τις πρώτες αντιδράσεις, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η προσφυγή στις κάλπες μοιάζει πλέον ως η μοναδική διέξοδος στο πρωτοφανές αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Μπαλτάκου

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Χαρ. Αθανασίου: Καμία παρέμβασή μου στη Δικαιοσύνη

Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος

Παραιτείται ο Π. Μπαλτάκος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αρκετή η παραίτηση Μπαλτάκου

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ζητά ο Πάνος Καμμένος

Διάλογος - φωτιά «καίει» την κυβέρνηση! (vid)

ΠΑΣΟΚ: Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση από τις παραδοχές Μπαλτάκου

Σαχινίδης: Οι θεσμοί δεν λειτουργούν