ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

-Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου αμφισβητεί την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

-Το βράδυ των ευρωεκλογών θα κινηθεί ο πρώην πρωθυπουργός στοχεύοντας κυβέρνηση και Ευ. Βενιζέλο.

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται πλέον η βιωσιμότητα της κυβέρνησης , μετά την υπόθεση Μπαλτάκου.

Όλα δείχνουν ότι αυτό το κυβερνητικό σχήμα, με αδύναμο κρίκο το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει σημεία κατάρρευσης και το τέλος του είναι κοντά.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έκανε ηχηρή παρέμβαση, με δημόσια δήλωση του, για το θέμα Μπαλτάκου το οποίο συσχετίζει με την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να αποτελέσει ο ίδιος τη θρυαλλίδα που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και ενδεχομένως σε εκλογές.

Με τη δήλωση του, δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού και θέτει σε πίεση τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, για τον οποίο off the record στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου λένε ότι είχε μια ιδιαίτερα στενή σχέση συνεργασίας με τον κ. Μπαλτάκο, λύνοντας και διευθετώντας πολλά νομοθετικά ζητήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι θεωρούν όψιμη και καιροσκοπική την αντίδραση του κ. Βενιζέλου στο συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος εκτιμούν ότι επιχειρεί να πάρει αποστάσεις καθυστερημένα.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα υπάρξουν και άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής, που θα μιλήσουν ξεκάθαρα για την ανάγκη απεμπλοκής του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση ενώ κάποιοι εξ αυτών θα χρησιμοποιήσουν βαρείς , πολιτικά, χαρακτηρισμούς για τον κ. Σαμαρά.

venizelos-papandreou

Χθες βράδυ ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και άλλη δημόσια παρέμβαση από πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Ο έμπειρος πολιτικά Κώστας Λαλιώτης πιστεύει ότι η υπόθεση Μπαλτάκου κατάφερε καίριο πλήγμα στην εικόνα του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Ο ίδιος θεωρεί ''τελειωμένο'' και τον κ. Βενιζέλο ενώ εκτιμά επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επανίδρυση και στροφή προς τα Αριστερά προκειμένου να ανακτήσει την ιδεολογική του φυσιογνωμία και να επανασυνδεθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν.

Μέσα σε αυτό το γενικευμένο κλίμα αποσταθεροποίησης, η κυβέρνηση κλυδωνίζεται και απειλείται με πρόωρο τερματισμό του βίου της.

Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει 4 με 5 βουλευτές που συμμερίζονται τις απόψεις του και φλερτάρουν με την ιδέα της άρσης εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Και σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα είναι αρκετά τα πάσης φύσεως ''μαξιλαράκια''.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα υποβάλει τους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο στο μαρτύριο της σταγόνας για τις επόμενες 45 μέρες.

Θα περιμένει το βράδυ των εκλογών, όπου οι εκτιμήσεις του μιλάνε για ένα αποτέλεσμα που θα συνιστά εκλογική συντριβή για το ΠΑΣΟΚ.

Και τότε, το ίδιο βράδυ, θα κινηθεί δρομολογώντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος; ο Γιώργος Παπανδρέου…

Γ. Παπανδρέου: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Μπαλτάκου

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη