ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη μέρα του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του

Η επόμενη μέρα του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του
Τελικώς, όλα εξελίχθηκαν βάση του αρχικού σχεδιασμού. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μια αίσθηση του τι επίκειται...

Τελικώς, όλα εξελίχθηκαν βάση του αρχικού σχεδιασμού. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μια αίσθηση του τι επίκειται, η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς να εξειδικεύσει τις αποφάσεις της στο επόμενο 30ημερο κι όσοι έχουν την αίσθηση ότι μόνο όσα ακουστήκαν χθες αποτελούν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το διάστημα 2012 - 2015, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Στην πραγματικότητα, αυτό το οποίο έγινε ήταν να δοθεί μια απλή "αίσθηση" του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ο πρωθυπουργός, σήμερα κι αύριο, με πολύ στενούς συνεργάτες του και απόντος του υπουργού Οικονομικών κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Οι οποίες δεν θα έχουν τόσο οικονομικό όσο κυρίως πολιτικό χαρακτήρα.

Πάντως, το γεγονός ότι χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αποδεικνύει κι εμπράκτως ότι η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών δεν είναι στα πλάνα του. Είτε επειδή πράγματι δεν τις θεωρεί αναγκαίες είτε επειδή οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως κυβέρνηση της χώρας έναντι των δανειστών μας δεν του το επιτρέπουν. Από την άλλη, όμως, είναι ηλίου φαεινότερων ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες, ότι κάτι θα πρέπει να κάνει. Κι όλοι περιμένουν να δουν τί μπορεί να είναι αυτό.

Η πιθανότητα, πάντως να πάρει πρωτοβουλίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι μάλλον μικρή. Κι αυτό γιατί είναι ...Μεγάλη Εβδομάδα. Το γεγονός άλλωστε ότι έως τις 15 Μαΐου θα πρέπει να έχει σταλεί στις Βρυξέλλες το τελικό κείμενο των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι μια άλλη δεσμευτική σταθερά, την οποία δεν μπορεί να αγνοήσει. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται για μετά ...

πηγ: newscode.gr

Διαβάστε επίσης: “Μεγάλη Παρασκευή” στο ΠΑΣΟΚ-Ανάστατοι οι βουλευτές

“Το διαλύσαμε το ΠΑΣΟΚ”