ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο για τον "lazy way" των Ελλήνων;

Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο για τον "lazy way" των Ελλήνων;
Άλλο ένα πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρός της κ. Θεόδωρος Πάγκαλος...

Άλλο ένα πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρός της κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και τα όσα φέρεται να είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, που αναπαρήγαγε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος αντιπαρέβαλε τον τεμπέλικο τρόπο ζωής των Ελλήνων τα προηγούμενα χρόνια με τον εργατικό των Τούρκων, αποδίδοντας σ΄ αυτό τα αίτια της οικονομικής κρίσης.

Παρά τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η αντιπροεδρία, προκειμένου να διαψεύσει το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το νέο ατόπημα του κ. Πάγκαλου και έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Σε συνέχεια της έντονης φημολογίας που υπάρχει από χθες και κάνει λόγο για ηχητικό ντοκουμέντο με τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος, σημερινό δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι ο υπογράφων το δημοσίευμα, δημοσιογράφος της «Χουριέτ», κ. Σεφά Καπλάν, επιμένει ότι υπάρχει ντοκουμέντο, καθώς η εφημερίδα έχει ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας Πάγκαλου, η οποία έγινε σε πολυπληθές ακροατήριο και όχι μόνο μέλη της ομογένειας. O αντιπρόεδρος φέρεται να είπε ότι οι Έλληνες επέλεξαν έναν βολικό αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο (lazy way) τρόπο ζωής.

Το θέμα τροφοδοτεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει αν χαρακτήρισε ή όχι, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες, αν αναφέρθηκε στην αγορά της «Φινανσμπάνκ» ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις, παρόλο που την επένδυση αυτή το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου τη χαρακτήριζαν “σκάνδαλο” και αν διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της ΝΔ ακροδεξιό «τσικό της δημοσιογραφίας» και ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τον «κύριο όλοι μαζί τα φάγαμε».