ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Τα πέντε ψέματα της ΝΔ και η τελευταία... λέξη Πάγκαλου"

"Τα πέντε ψέματα της ΝΔ και η τελευταία... λέξη Πάγκαλου"
Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο αντιπρόεδρος κ. Θόδωρος Πάγκαλος όλους όσοι διακινούν τις φήμες περί δήλωσής του για «τεμπέληδες»...

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο αντιπρόεδρος κ. Θόδωρος Πάγκαλος όλους όσοι διακινούν τις φήμες περί δήλωσής του για «τεμπέληδες» Έλληνες και εργατικούς Τούρκους.

Σε ανακοίνωσή της, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης κατηγορεί τη ΝΔ για πέντε ψέματα και καταθέτει τη δική της "τελευταία λέξη" .

"Τα πέντε ψεμάτα της ΝΔ"

Ειδικότερα αναφέρει:

1ο Ψέμα: Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet.

Αλήθεια: Ο δημοσιογράφος της Hurriyet αναφέρει εγγράφως ότι δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ούτε καν μια δήλωση, όπως από την πρώτη

2ο Ψέμα: Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε»

Αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

3ο Ψέμα: Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη ότι «οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες και πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές».
Αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

4ο Ψέμα: Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «μετά την εξαγορά της Finans Bank κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις»

Αλήθεια: Ο Αντιπρόεδρος επανέλαβε γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της εξαγοράς της Finansbank όχι ως προς το τίμημα της εξαγοράς που ήταν το αντικείμενο παλαιότερης κριτικής αλλά ως προς το θετικό γεγονός της προόδου των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

5ο Ψέμα: Χθες το απόγευμα η ανεπίσημη θέση της ΝΔ που διακινήθηκε στα γνωστά εκβιαστικά blogsήταν ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένο κείμενο από συνέντευξη του Πάγκαλου σε τούρκο δημοσιογράφο (όχι της Hurriyet) στην οποία έχουν καταγραφεί οι επίμαχες δηλώσεις.
Αλήθεια: Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο

"Μυνχάουζεν και βρώμικο 89"

Κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναφέρει τους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε εναντίον του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Γιάννη Μιχελάκη κάνοντας λόγο για «βαρώνο Μυνχάουζεν» και ακροδεξιά «τσικό».

Επίσης καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει τον κ. Μιχελάκη, τον οποίο αποκαλεί κοινό συκοφάντη.

Από τα πυρά του κ. Πάγκαλου δεν ξεφεύγει και ο «Ελεύθερος Τύπος», που φιλοξενεί ηχητικό υλικό από την ομιλία του αντιπροέδρου στην Τουρκία.Κατηγορεί την εφημερίδα ότι, έχει γυρίσει στις εποχές του «βρώμικου ΄89».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του "lazy way" των Ελλήνων:

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο για τον “lazy way” των Ελλήνων;