ΠΟΛΙΤΙΚΗ

T. Mπαλτάκος: Έτοιμος να κάνω το «δεξιό Ποτάμι»

T. Mπαλτάκος: Έτοιμος να κάνω το «δεξιό Ποτάμι»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος στο περιοδικό «Crash» -Τι δηλώνει για τη δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού κόμματος

Ο κ. Μπαλτάκος δηλώνει έτοιμος και επιβεβαιώνει πως θα συμμετάσχει σε ένα κόμμα, σε ένα «δεξιό Ποτάμι», όπως αναφέρει ο ίδιος, όμως υπό προϋποθέσεις. «Εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα έχει λογική η δημιουργία ενός άλλου δεξιού κόμματος, το οποίο θα συγκεντρώσει όλους τους διάσπαρτους δεξιούς ψηφοφόρους», δηλώνει και προσθέτει ότι με αυτό το δεξιό κόμμα θα μπορεί να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι πια είναι καιρός «να αρχίσουμε να στρίβουμε αντιμνημονιακά». «Γονάτισε ο ελληνικός λαός, υπέφερε ο ελληνικός λαός, βγήκε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό κάνει τον Σαμαρά οικονομικά ισχυρό», δηλώνει και καλεί τον Πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει πόση ισχύ έχει τώρα στα χέρια του»

«Αν πει ο Σαμαράς σήμερα δεν πληρώνω μια δόση, θα καταρρεύσει το σύστημα των Ευρωπαίων και των ξένων δανειστών. Γι’ αυτό λοιπόν λέω έναρξη αντιμνημονιακής στροφής», τονίζει.

Ερωτώμενος για τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει ότι «αν ποτέ φύγει ο Σαμαράς από την ηγεσία, οι υποψήφιοι, γιατί δεν θα είναι ένας, θα πρέπει να μην έχουν κλείσει τα 40 και σε καμία περίπτωση αυτοί δεν θα έχουν οποιαδήποτε τύχη εάν έχουν συνδεθεί με μνημονιακές πολιικέε».

Υπό προϋποθέσεις το νέο κόμμα

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζει ότι η δημιουργία ενός νέου κόμματος θα εξαρτηθεί από τα γκάλοπ ενώ κάνει λόγο για εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Εάν βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι δεύτερο κόμμα, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις και άλλο δεξιό κόμμα», αναφέρει και προσθέτει ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα. Ένα αυθεντικό δεξιό κόμμα, όπως το γκολικό γαλλικό κόμμα του Σαρκοζί».

Ξεκαθαρίζει ότι σε αυτό το νέο σχήμα που θα μπορούσε να είναι ένα «δεξιό Ποτάμι», δεν θα τον ενδιέφερε να είναι επικεφαλής και ότι σαφώς αυτό θα έπρεπε να είναι αντιμνημονιακό γιατί όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «πώς θα πάρεις τους ψηφοφόρους που έχει χάσει η Ν.Δ.; Πώς θα τους πάρεις άμα είσαι μνημονιακός; Δεν γίνεται».

Διαβάστε επίσης:

Μπαλτάκος: Ανάγκη δημιουργίας δεξιού πολιτικού φορέα

«Μου προτείνουν να κάνω κόμμα. Μετά τις ευρωεκλογές θα τα σκεφτώ όλα»

Μπαλτάκος: Η ΝΔ πρέπει να «απλώσει χέρι» στα δεξιά της