ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Σταϊκούρα με ένστολους την επόμενη εβδομάδα

Νέα συνάντηση Σταϊκούρα με ένστολους την επόμενη εβδομάδα

Σε καλό κλίμα οι επαφές των δύο πλευρών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετέφερε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στους εκπροσώπους των ένστολων κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστος Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ.Σταϊκούρα την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, στη συζήτησε δεν τέθηκε ύψος κονδυλίων για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των ένστολων, καθώς ο υπουργός αναπληρωτης θα συζητήσει νομοτεχνική μελέτη για το συνολικό κόστος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό φαίνεται ότι προσδιορίζεται σε 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναδρομικών που πρέπει να επιστραφούν και σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως, για τις αυξήσεις στους μισθούς, μετά την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.

Σημειώνεται ότι, συμβολικό αποκλεισμό του ΓΛΚ πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ στις οποίες ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράστασή του και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, για όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Άμεση αποκατάσταση των συντάξεών τους ζητούν οι απόστρατοι αξιωματικοί