ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απολογία Άκη στη Βουλή:"Στήνεται Κολοσσαίο σε βάρος μου"

Η απολογία Άκη στη Βουλή:"Στήνεται Κολοσσαίο σε βάρος μου"
Σε εξέλιξη η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή του πρώην υπουργού..

"Δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι, ήλθα ως μάρτυρας εδώ", τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων.

"Δίνω αγώνα για να σταματήσω τη λασπολογία σε βάρος μου. Τις επόμενες μέρες καταθέτω δεύτερη αγωγή κατά του Spiegel, ενώ εγχώρια φύλλα αναπαραγάγουν τα δημοσιεύματα αυτά κατά το συμφέρον τους", είπε ο πρώην υπουργός.

"Κάποιοι οδήγησαν την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει να στήσει ένα Κολοσσαίο, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Όσοι πίστευαν ότι θα φτιάξουν ένα βολικό ένοχο κάνουν λάθος, οι πολίτες δεν θα δεχτούν κατασκευασμένους ενόχους", υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι, οδηγήθηκε σε ένα αυτοεγκλωβισμό.

Πρόσθεσε ότι, η σύμβαση του 2009 για τα υποβρύχια, που υπεγράφη από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ομοιότητες με τη σύμβαση του 2000. Μύθο, χαρακτήρισε, ότι η απόφαση για την παραγγελία εξοπλιστικών ανήκει στον εκάστοτε υπουργό άμυνας. Υπάρχουν, συμπλήρωσε, το Συμβούλιο Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ όπου αποφασίζονται τελικά τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως το θέμα από τη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε στο κέντρο μιας επικοινωνιακής επίθεσης, που συμπεριελάμβανε και την αγορά του σπιτιού του.

Παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Α.Κακλαμάνη

Νωρίτερα στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έκανε λόγο για βαρύ κλίμα στη Βουλή.

Για πράξη ευθύνης και ηθικής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Μανώλης Μπεντενιώτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου, λέγοντας πως θα έπρεπε και άλλα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ να παραπεμφθούν σε προανακριτική για το θέμα.

To KKE θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης για τη σύσταση προανακρτικής επιτροπής, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί και δεν θα ψηφίσει την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στην ειδική επιτροπή της βουλής.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι: “ Όλο αυτό μου θυμίζει το μεγάλο κόλπο συγκάλυψης του χρηματιστηρίου”.

Μην απατάστε κύριοι βουλευτές πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, «ο κ. Τσοχατζόπουλος έρχεται εδώ γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν θα πάει φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έρχεται εδώ να πει τα πάντα, γιατί γνωρίζουν όλοι ότι πολλές καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ έγιναν με χρήματα του Ακη».


Διαβάστε επίσης: Π. Καμένος: Τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ

Η πιο μεγάλη ώρα ...του Άκη στη Βουλή