ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κληρώνει» για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

«Κληρώνει» για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Στα χέρια του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής βρίσκεται πλέον το σύνολο των προτάσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής» ΔΕΗ, μετά την κατάθεση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των Ανεξάρτητων Βουλευτών και της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Αυτό που θα κληθεί να απαντήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 14:30 είναι αν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές των διαφορετικών προτάσεων που κατατέθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να προχωρήσει η Βουλή στη σύγκληση της Ολομέλειας εν μέσω θερινών τμημάτων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές.

Οι υπογραφές ξεπερνούν τον αναγκαίο αριθμό των 120: ΣΥΡΙΖΑ 71, ΑΝΕΛ 14, Ανεξάρτητοι Βουλευτές 14, ΚΚΕ 12, ΔΗΜΑΡ 11, Χρυσή Αυγή 16.

Υπογεγραμμένη πρόταση υπέβαλε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β.Πολύδωρας.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ανέρχονται στις 139 που ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της ΔΕΗ, ωστόσο έως τώρα έχουν κατατεθεί επτά προτάσεις και δεν είναι σίγουρο ότι θα θεωρηθούν πανομοιότυπες για να αθροιστούν.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ