ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά.

Από το ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης (γραμματέας), Τάκης Ρήγας (γραμματέας ΚΟ), Κυριάκος Πιερρρακάκης (μέλος Πολιτικού Συμβουλίου) και Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου.

Από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος (γραμματέας της ΚΕ), Δημήτρης Αναγνωστάκης (γραμματέας της ΚΟ) και Στέφανος Μανίκος (μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας.

Τα θέματα που θα τεθούν επισήμως επί τάπητος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, είναι όσα αναφέρονται στην επιστολή Κουβέλη προς τα κόμματα, δηλαδή: η παραμονή στο ευρώ, η διαμόρφωση νέας σχέσης με τους εταίρους, η αναδιάρθρωση του χρέους, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της ανεργίας, το κράτος κοινωνικών υπηρεσιών, το νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων, η ισορροπία κράτους και αγοράς, η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, η αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης και οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Η συζήτηση, ωστόσο, αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα θέματα, όπως στις προθέσεις της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην προεδρική εκλογή.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ να διευκρινίσουν ποια είναι η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς επιδιώκουν με την Κουμουνδούρου, ανοίγοντας συζητήσεις για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις