ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα προχωρήσει

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα προχωρήσει

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

«Οι απολύσεις του 2013 και του 2014 είναι ανειλημμένη δέσμευση. Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας (...). Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν έχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα θα πρέπει να έχουμε αίσθηση το ποσά μέτωπα μπορούμε να ανοίξουμε. Η χώρα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον κεντρικό στόχο που είναι η ρύθμιση του χρέους και η μείωση των φορών».

Και πρόσθεσε: «Η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή».

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία όλοι οι υπουργοί έχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει επί της αρχής την ανάγκη να υπάρχει αξιολόγηση για όλους και για όλα τα νομικά πρόσωπα» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι όσοι υπάλληλοι δεν έχουν καλή αξιολόγηση δεν σημαίνει πως θα οδηγηθούν αυτομάτως στη διαθεσιμότητα. «Η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο Δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί» παρατήρησε.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Ξάνθη με νεαρή που υιοθετεί και εξαφανίζει σκυλιά

Φεύγουν οι μισοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κρήτη: Ψάχνουν την... επιβίωσή τους στα σκουπίδια (pics)