ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά ο Αβραμόπουλος...

Σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά ο Αβραμόπουλος...

Η πρόκληση της θέσης του Επιτρόπου στην ΕΕ και οι «κακές γλώσσες» που θέλουν Σαμαρά και Βενιζέλο να τον βγάζουν εκτός παιχνιδιού στην εσωτερική πολιτική σκηνή

Ακόμα και εντός της ημέρας είναι πολύ πιθανό να «κλειδώσει» η παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο με την ιδιότητα του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας, καθώς αυτή είναι η τελική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ήδη δεχτεί τη σχετική πρόσκληση από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προηγουμένως ενημέρωσε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη για την απόφασή του να μη την στείλει στις Βρυξέλλες. Και πλέον, ο κ. Αβραμόπουλος σταθμίζει όλα τα δεδομένα και αναμένει να μάθει ποια θα είναι και η αξιοποίησή του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, αφού για τον ίδιο αποτελεί μια πρόκληση η μετακόμιση στις Βρυξέλλες, από την άλλη υπάρχει και το ρίσκο της οριστικής απομάκρυνσης από την εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, σε μια περίοδο έντονων ζυμώσεων στο χώρο της δεξιάς και ενδεχομένως σημαντικότατων εξελίξεων στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Αβραμόπουλος διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί ένα εξαιρετικά ισχυρό προφίλ, ικανό να παίξει ηγετικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις και γι' αυτό, οι... κακές γλώσσες ακόμα και εντός της κυβέρνησης, μιλούν για μια επιλογή από την πλευρά του Πρωθυπουργού με την οποία, ένας ακόμη δυνατός εσωκομματικός «παίκτης» βγαίνει νοκ άουτ.

Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει εδώ και αρκετά 24ωρα στην επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Ελληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μόνο σε περίπτωση που προκύψει αρνητική απάντηση από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας θα προχωρήσουν στο plan B, που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει το όνομα της κ. Δαμανάκη, αλλά και της κ. Τζαβέλα.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν