ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπουτάρης: Να πάψει η πόλη να είναι αστυνομοκρατούμενη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Γ. Μπουτάρης: Να πάψει η πόλη να είναι αστυνομοκρατούμενη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Την άποψη πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πάψει να είναι αστυνομοκρατούμενη στη διάρκεια των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν μπορεί σε μια γιορταστική περίοδο για την πόλη, που περιμένει όλος ο κόσμος να δουλέψει, η πόλη να έχει 6.000 αστυνομικούς. Πιστεύω ότι, παρά την παράδοση που θέλει ο πρωθυπουργός να εγκαινιάζει την έκθεση, η οικονομική πολιτική της χώρας εκφράζεται στη Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης.

«Η έκθεση είναι εμπορική και δεν πρέπει να αμαυρώνεται από κανέναν. Ας το σκεφτούν καλύτερα οι κυβερνώντες με ποιον τρόπο δεν θα ταλαιπωρήσουν τη Θεσσαλονίκη και δεν θα δώσουν την εικόνα αστυνομοκρατούμενης πόλης», κατέληξε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος στάθηκε σε πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Λήμνου και Σκοπέλου, με αφορμή την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα συγκεκριμένα νησιά.

«Τόσο η Λήμνος όσο και οι Βόρειες Σποράδες θέλουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να γίνει το κέντρο της Βόρειας Ελλάδας», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» σε Καμίνη, Μπουτάρη και… λοιπούς!