ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον «αέρα» το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης

Στον «αέρα» το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Μαγκριώτη, προκαλεί το «πάγωμα» της επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.

Και με δήλωσή του εξαπολύει τα πυρά του, τόσο προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και προς εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά όσα δηλώνει ο Γιάννης Μαγκριώτης:

«Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή. Η επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης, που έπρεπε να γίνει πριν 15 χρόνια αναστέλλεται, για «άγνωστους» λόγους. Το λυπηρό είναι ότι η μεν Ν.Δ θεωρεί ότι περιορίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα γιατί έχει αυστηρές ρυθμίσεις, ο δε ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστρέφει το περιβάλλον γιατί επιτρέπει την ασύδοτη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Από το 2008 πραγματοποιήθηκαν τρεις κύκλοι δημόσιας διαβούλευσης πάνω στην πρόταση των μελετητών και στο σύνολο οι φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής είχαν συμφωνήσει απόλυτα.

Η οικονομική κρίση φαίνεται για κάποιους είναι ευκαιρία να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης. Πιστεύω ο υπουργός μέχρι αύριο να ξαναδεί το θέμα και να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές ενίσχυσε το προοδευτικό της πρόσημο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγους μήνες μετά την επίσης αδικαιολόγητη κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Αθήνα. Φυσικά τώρα αυτό είναι άνευ σημασίας αποκαλύπτοντας πως αντιλαμβάνεται η Ν.Δ την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.»

Διαβάστε επίσης:

Η επιλογή Αβραμόπουλου και… οι «180»