ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Βρούτσης: Η ρύθμιση συμφέρει του ένστολους

Επιμένει ο Βρούτσης: Η ρύθμιση συμφέρει του ένστολους

Στους εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών οι οποίοι αντιδρούν και στην βελτιωτική τροποποίηση, που δίνει την δυνατότητα μετατροπής, του επικουρικού τους ταμείου, σε επαγγελματικό, απάντησε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε για μια ακόμη φορά πως η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων είναι προς το συμφέρον τους.

«Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μην διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας , επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής.

«Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό που κάνουμε τώρα προς το συμφέρον των ένστολων, του πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας, της αστυνομίας, του λιμενικού σώματος» είπε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με την «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή». Εξήγησε δε ότι αυτό ισχύει για όσους από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση κι όχι για αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως τυχόν μείωση των εφάπαξ θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση «ούτε σεντς», όπως είπε χαρακτηριστικά, για τα μη ελλειμματικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Στα «κάγκελα» οι ένστολοι για τη ρύθμιση στο επικουρικό τους ταμείο