ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε.: Πέφτουν οι... μάσκες στη Βουλή

Τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε.: Πέφτουν οι... μάσκες στη Βουλή

Ώρα ευθύνης για τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος οφείλει να στείλει... πίσω την τροπολογία - εφεύρεση υπέρ των βαρόνων των Media, τουλάχιστον μέχρι να πλαισιωθεί από την απαιτούμενη έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει στα... σκοτεινά την τροπολογία υπέρ των βαρόνων των Media, διαλύοντας τους μέχρι σήμερα συσχετισμούς και τις ισορροπίες δυνάμεων και ανταγωνισμού δεν επετεύχθη. Η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της τροπολογίας για τα ΜΜΕ, η... ενσωμάτωσή της σε νόμο του Υπουργείου Υγείας για το ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και κυρίως το γεγονός ότι λόγω... πίεσης, δεν κατόρθωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να συμπεριλάβει έκθεση των οικονομικών επιπτώσεων από τις προτεινόμενες αλλαγές, δημιουργούν ένα εφιαλτικό πεδίο αντιπαράθεσης για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ αλλά και της κοινής γνώμης, που άφωνη παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, επιχειρούν μέσα στον Αύγουστο να κάνουν... δώρα επιβίωσης σε υπερχρεωμένα «μαγαζιά» των Media, είναι αυτές που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τους κυβερνώντες σε μια προσωρινή (λογικά) αναδίπλωση.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τελικά η θέση που θα εκφράσει ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στην ημερήσια διάταξη της Τρίτης 5 Αυγούστου, όπου συμπεριλαμβάνεται για τις 10 το πρωί η συζήτηση σε μια συνεδρίαση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

«Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι" και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"» και άλλες διατάξεις».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δημήτριος Χριστογιάννης και Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.

Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 30.7.2014, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 1 συνεδρίαση» τονίζεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής και πλέον τα... σπουδαία αναμένονται στις 10 το πρωί, όταν και θα προκύψει στην έναρξη της συνεδρίασης η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων που δεν συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

Παράλληλα, από τις εξελίξεις στη Βουλή και την ψήφιση ή μη της τροπολογίας θα καθοριστούν και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν οι Ενώσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., καθώς όλα δείχνουν ότι αν δεν κάνει πίσω η συγκυβέρνηση και προχωρήσει στην ψήφιση της τροπολογίας, θα ξεκινήσει απεργιακός αγώνας μακράς διάρκειας. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε 24ωρη απεργία από τις 10 το πρωί της Τρίτης 5 Αυγούστου μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης 6 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

«Σχεδιάζουν κατάργηση της τρόικας υπό το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ»