ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Οι 180 δεν θα βρεθούν...

Λαφαζάνης: Οι 180 δεν θα βρεθούν...

Στα σενάρια που θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να προτείνεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα τι θα έλεγε ο ίδιος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Αυτονόητο ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει. Οποιοσδήποτε να αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό αυτές τις περιστάσεις. Εδώ δεν τίθεται θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα. Επομένως δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση. Ψήφο εμπιστοσύνης σε μία πολιτική η οποία έχει αφήσει πίσω της ερείπια και θέλει να ολοκληρώσει την καταστροφή», είπε ο κ. Λαφαζάνης στον Realfmκαι πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να προστρέξει σε μια τέτοια λογική που θέλει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος για την προεδρία της Δημοκρατίας και νομίζω ότι δεν θα προστρέξει κανένας. Νομίζω ότι οι 180 δεν θα βρεθούν, δεν βρίσκονται. Δεν θα πάμε σε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση των παλιών αποστασιών ’65, δεν θα γίνει πάλι μία νόθευση της Δημοκρατίας και νέα υπονόμευσή της και στην ουσία ένα πραξικόπημα για να κρατηθεί όρθια μία κυβέρνηση η οποία είναι τραγική μειοψηφία στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, μία σαφή πολιτική κατεύθυνση. Θέλουμε να ακολουθήσει ο τόπος μας μία συνετή, σταθερή, αντιμνημονιακή, προοδευτική πορεία. Εμείς θα συνεργαστούμε μόνο με εκείνες τις δυνάμεις που με φερεγγυότητα, σταθερότητα και συνέπεια μπορούν να υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα αντιμνημονιακό, προοδευτικό και να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά και μέχρι το τέλος».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για πρόεδρο