ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπουτάρης «διχάζει» με το αστέρι των Εβραίων

Ο Μπουτάρης «διχάζει» με το αστέρι των Εβραίων

Παραλίγο να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ μελών της Χ.Α. και αντιφασιστών που βρέθηκαν στην ορκωμοσία – Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η δημόσια καταδίκη για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένη ασυζητητί. Όμως η προσπάθεια ενός δημάρχου να πυροδοτήσει εμφυλιοπολεμικές και διασπαστικές τάσεις είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας.

Προφανώς ο κύριος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αγνοεί τις έννοιες της εθνικής ομοψυχίας και της συνεννόησης σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας.

Με την κίνηση του για άλλη μια φορά ο Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί και φουντώνει διχαστικές και διασπαστικές τάσεις στο λαό της Θεσσαλονίκης. Σήμερα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του εμφανίστηκε με το αστέρι του Δαυίδ καρφιτσωμένο στο πέτο του προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις σε μέλη της Χρυσής Αυγής που φώναζαν συνθήματα, ενώ λίγο έλλειψε να σημειωθούν και επεισόδια με άλλες ομάδες αντιφασιστών που βρέθηκαν στην ορκωμοσία.

Ο Γιάννης Μπουτάρης καρφίτσωσε στο πέτο ένα φέιγ βολάν, που είχε πάνω του το εξάκτινο αστέρι και έγραφε «Jude», δηλαδή Εβραίος, το οποίο κυκλοφόρησε η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, ως απάντηση στην παρουσία δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Η κίνηση του έρχεται ως απάντηση στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Το ίδιο φέιγ βολάν κρατούσαν στα χέρια τους και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, που είχαν καταλάβει το ένα θεωρείο και είχαν ανοίξει πανό.

Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε κάτω από τις αποδοκιμασίες αντιφασιστών, τη στιγμή που υπέγραφε στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Οι Χρυσαυγίτες έλεγαν: «Όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούσαν: «Ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Είναι από όλους παραδεκτό ότι η σφαγή και η γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί είναι καταδικαστέα, όμως αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και ένα άλλο ζήτημα είναι η στάση που κρατά ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης όπιου η θεσμική του ιδιότητα δεν του επιτρέπει να δυναμιτίζει ο ίδιος τέτοιες «εμφυλιοπολεμικές» τάσεις στον λαό της Θεσσαλονίκης.

Θα περίμενε κανείς από τον ανώτατο άρχοντα της πόλης περισσότερη σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

Άραγε ο κ. Μπουτάρης δεν επιθυμεί την ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων;

Γιατί επιδεικνύει τόσο μεγάλη σπουδή να χωριστούν οι πολίτες σε φασίστες και αντιφασίστες;

Είναι τόσο αφελής και απερίσκεπτος ή το κάνει σκόπιμα;

Και επιτέλους δεν θα βρεθεί ένας φίλος του από την κυβέρνηση (έχει και πολλούς, άλλωστε τον στήριξαν και ΝΔημοκράτες στις εκλογές) να τον μαζέψει πολιτικά;

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία και την ένταση που επικράτησε όπως τα κατέγραψε το voria.gr

Διαβάστε επίσης:

Με το αστέρι του Δαυίδ ο Μπουτάρης – Γιουχαρίστηκε ο Ματθαιόπουλος (video)