ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει το Σύνταγμα

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει το Σύνταγμα

Αποφασισμένη να εξαντλήσει την τετραετία είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στο θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Με το να μην προτείνουν υποψήφιο, ακυρώνουν πλήρως τη συνταγματική διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης προσβάλλει το Σύνταγμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την παρέλαση… υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπει το Σύνταγμα, να εκφράζει δηλαδή την ενότητα του έθνους».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, το χαρακτήρισε «επιτυχημένο» ως προς το σκέλος της προσαρμογής, συμπληρώνοντας ότι δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις για μείωση της φορολογίας.

Όσον αφορά τέλος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, μία από αυτές είναι η ελάφρυνση του χρέους, θέμα το οποίο θα τεθεί στους δανειστές στην προσεχή αξιολόγηση.

Διαβάστε ακόμα:

Στο ΠΑΣΟΚ ζουν… το δράμα τους