ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2014 - Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται ο τόπος

ΔΕΘ 2014 - Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται ο τόπος

Πήγε στη ΔΕΘ για να μας πείσει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και όχι ΣΥΡΙΖΑ - Η χώρα βαλτώνει και ο Βενιζέλος αναρωτιέται γιατί έχει πέσει το ΠΑΣΟΚ και γιατί η ΝΔ παραμένει κόμμα εξουσίας – Τρέμουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Νηπιαγωγείο η Μελωδία». Αυτός ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα που παρουσίασαν από κοινού τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Βενιζέλος με τις παρουσίες τους στη ΔΕΘ.

Και οι δυο ζουν τους προσωπικούς τους εφιάλτες, ενώ δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν για τα καυτά προβλήματα της χώρας όπως είναι η μείωση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων.

Ο βασικός τους φόβος δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Η εικόνα που έδωσαν είναι ότι τρέμουν τις πρόωρες εκλογές.

Ο μεν πρωθυπουργός ασχολήθηκε στην ομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που κάνει στις περισσότερες ομιλίες το τελευταίο διάστημα, ο δε Βενιζέλος δείχνει να έχει απίστευτες εμμονές με την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ αφού σε όλη του τη συνέντευξη προσπάθησε να μας πείσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο Βενιζέλος αφού επανέλαβε τα ίδια ότι το ΠΑΣΟΚ έσωσε τη χώρα και σήκωσε το βάρος της καθημερινής διακυβέρνησης με την ψυχή στο στόμα όπως είπε, τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει επάνω του όλο το πολιτικό κόστος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ΝΔ ακολουθεί την εθνική στρατηγική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ.

Όπως και ο Αντώνης Σαμαράς έτσι και ο κ. Βενιζέλος δεν μας είπε απολύτως τίποτα για το που πάει η χώρα. Ούτε λέξη για τις διαπραγματεύσεις, ούτε λέξη για κούρεμα χρέους, ούτε λέξη για τα «κόκκινα δάνεια» των μικρομεσαίων και των ανθρώπων του μεροκάματου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της ομιλίας του υπεραμύνθηκε των επιλογών της τρόικας και των μηχανισμών της Ε.Ε. λέγοντας ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη μας έχουν σώσει και μας θωρακίζουν στα εθνικά ζητήματα.

Μνημείο «πολιτικαντισμού» ήταν η απάντηση που έδωσε για το αν θα γίνουν φοροελαφρύνσεις: «Ποιος δεν θέλει παροχές και φοροελαφρύνσεις; Ποιος δεν θέλει να ενισχυθούν οι ευπαθείς ομάδες; Εμείς πάντως θέλουμε γιατί είμαστε η προοδευτική πλευρά της κυβέρνησης».

Σε άλλο σημείο ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας λέγοντας πως « αν ο λαός θέλει να μπούμε σε περιπέτειες και να γυρίσουμε πίσω στην είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή ένωση, η απόφαση θα γίνει σεβαστή… », τόνισε με ύφος έντονης ειρωνείας.

Επί της ουσίας, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη ΔΕΘ να μας πείσει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και να μην ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό του ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα όσα φωνάζει ο κόσμος είναι η ερώτηση που έθεσε: «Αμφισβητούμε τις επιλογές που έχουμε κάνει για τη χώρα; Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι κάναμε κάτι λάθος για τη χώρα;».

Προφανώς δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα.

Διαβάστε επίσης:

Aνοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε ο Βενιζέλος

ΔΕΘ 2014 - Ομιλία Βενιζέλου: Τι θα πει για το «κούρεμα» χρέους και τα νέα μέτρα

ΔΕΘ 2014 - Εξαγγελίες Σαμαρά: «Τίποτα με μπόλικο καθόλου»...

Πρωθυπουργός άνευ... χαρτοφυλακίου ο Αντώνης Σαμαράς

ΔΕΘ: Τα περίπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εγκαινίασε ο Κικίλιας

Υποσχέσεις, ομιλίες, αντιδράσεις και ο λαός πάντα τελευταίος...