ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απενεργοποιημένος» ο Καραμανλής και στο Ζάππειο ΙΙ

«Απενεργοποιημένος» ο Καραμανλής και στο Ζάππειο ΙΙ
Η ΝΔ θα επιθυμούσε τη φυσική παρουσία του Κώστα Καραμανλή την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο...

Όσοι «ονειρεύονταν» επανεμφάνιση Καραμανλή και επάνοδό του, με αφορμή τη 12η του Μάη και την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί.

Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε μια έντονη φημολογία περί «επιστροφής» Καραμανλή για τη δυναμικότερη στήριξη του «σχεδίου εκτάκτου ανάγκης» που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, ο τέως πρωθυπουργός αναμένεται να μείνει πιστός στην στάση που έχει μέχρι σήμερα τηρήσει. Η «αφωνία» Καραμανλή, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί αφού ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτίθεται για την ώρα να παρέμβει στα κοινά.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η εξέλιξη δε δείχνει να λυπεί ιδιαιτέρως ούτε το περιβάλλον του νυν, ούτε του τέως προέδρου της ΝΔ.

Αν και οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, διαρρέεται εκατέρωθεν πως είναι άριστες, η αλήθεια είναι πως για την ώρα παραμένουν τυπικές.

Η «Συγγρού» μάλιστα δεν έχει σε καμία περίπτωση την απαίτηση ο Κώστας Καραμανλής να μπει μπροστά, στηρίζοντας το γαλάζιo σχέδιο εξόδου από την κρίση. Στελέχη μάλιστα, τόσο της Καραμανλικής πτέρυγας, όσο και του περιβάλλοντος Σαμαρά, δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε ιδιαίτερα οφέλη για την παράταξη αφού θα έδινε την αίσθηση πως το κόμμα δεν μπορεί να πορευθεί μόνο του αλλά χρειάζεται μια ακόμη «χείρα βοηθείας».

Τον θέλουνε στο Ζάππειο

«Δεν το ξέρω. Βλέποντας όμως τον κ. Καραμανλή να βρίσκεται στη βουλή σε όλες τις ονομαστικές ψηφοφορίες ή σε όλες τις προσκλήσεις που γίνονται, η αίσθησή μου είναι ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα βρίσκεται (στο Ζάππειο)» δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Η ΝΔ θα επιθυμούσε τη φυσική παρουσία του Κώστα Καραμανλή την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο, προκειμένου να αποφύγει την παραφιλολογία που θα ακολουθήσει πιθανή απουσία του τέως πρωθυπουργού.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής μέχρι σήμερα έχει αποφύγει κάθε ανάλογη εκδήλωση και επιλέγει να παραβρίσκεται μόνο στις επίσημες κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως είναι μάλλον δύσκολο να διαφοροποιήσει την στάση του αυτή τη φορά.

Αναμένουμε τη λύση του γρίφου στις 12 του μήνα...