ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξηροτύρη: Η μαφία του εσωτερικού δεν επιτρέπει τον έλεγχο

Ξηροτύρη: Η μαφία του εσωτερικού δεν επιτρέπει τον έλεγχο

Ο Γιώργος Μαυραγάνης δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή ότι οιφόροι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από τους ελέγχους που έγιναν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στα εμβάσματα και τις καταθέσεις του εξωτερικού και διάφορες άλλες λίστες, ανέρχονται στα 42,5 εκατ. ευρώ.

Η δήλωση ήρθε ως απάντωηση σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη.

“Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να πιάσει την φοροδιαφυγή και ο αριθμός των ελέγχων αυξάνεται συνεχώς, ενώ για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι παρεβάσεις ήτα αποτελεσματικές”, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στη “λίστα Λαγκάρντ”, όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει στοιχεία.

Από την πλευρά της, η Ασημίνα Ξηροτύρη, αμφισβήτησε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις για τη “λίστα Λαγκάρντ” τονισε ότι υπάρχουν υποψίες πως υπάρχει μαφία του εσωτερικού που δεν επιτρέπει να υπάρξει έλεγχος.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΔΗΜΡ επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιχαίρει για τα 142,5 ευρω, καθώς -όπως είπε- βάσει των εκτιμήσεων τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα έπρεπε να είναι 2-3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για τη λίστα Λαγκάρντ και τις offshore