ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφίπολη - Τασούλας: Είναι αδύνατο να είναι ο Μ. Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο

Αμφίπολη - Τασούλας: Είναι αδύνατο να είναι ο Μ. Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο

Ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας βάζει τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Έλληνα στρατηλάτη να βρίσκεται στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας δήλωσε σήμερα, «είναι αδύνατο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης» κλείνοντας τη συζήτηση και την παραφιλολογία.

Πρόσθεσε, πως το ταφικό μνημείο και ο τρόπος κατασκευής του μαρτυρά πως σίγουρα ο «ένοικος» θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, λέγοντας μάλιστα ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε χαρακτηριστικά «έχω δώσει εντολή να μην με αφήσουν να μπω στον τύμβο! Είμαι σαν τον Οδυσσέα που ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου».

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστικό που περιμένουν να αναδυθεί από τον τύμβο, αλλά όλο το μνημείο είναι «Το μυστικό». Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποκάλυψης του συνόλου του τάφου εξηγώντας πως δεν μπορεί να υπάρχει σαφές χρονοδιαγράμμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ζήτησε, επίσης να κάνουν όλοι υπομονή.

Όσον αφορά τις προσδοκίες που δημιουργούνται ο κύριος Τασούλας δήλωσε, «εγώ να παραδεχτώ ότι έχουμε υπερβολικές φιλοδοξίες. Πείτε μου όμως, πώς μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοί που παρακαλούν να είναι συλημένος ο τάφος;» Πρόσθεσε πως υπάρχουν απλώς ενδείξεις ότι έχει γίνει απόπειρα σύλησης, χωρίς όμως να υπάρχουν σαφή στοιχεία ούτε για το πότε ούτε για το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: H Μαρμάρινη πόρτα που οδηγεί στον τέταρτο θάλαμο του τάφου