ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυραγάνης: Σταματά η ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Μαυραγάνης: Σταματά η ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Σε ημερίδα του ΣΕΒ με θέμα «Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, κρίσιμη προϋπόθεση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο κ. Γ. Μαυραγάνης προανήγγειλε πρωτοβουλίες αποσυμφόρησης της Δικαιοσύνης αλλά και της φορολογικής διοίκησης από ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο.

Όπως είπε, λόγω του μεγάλου όγκου των ενδικοφανών προσφυγών και της δυσχέρειας της διοίκησης να τις επεξεργάζεται εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, εξετάζεται η πιθανότητα επιμήκυνσής της προθεσμίας έκδοσης απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής που σήμερα είναι 60 ημέρες.

«Στόχος μας παραμένει η ταχύτερη επίλυση των φορολογικών διαφορών. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ακούμε και εξετάζουμε προτάσεις βελτίωσης» είπε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος προσέθεσε πως εξετάζεται από την Κυβέρνηση η δυνατότητα πρόβλεψης ενός ενδιάμεσου σταδίου επίλυσης της φορολογικής διαφοράς, μετά την λήξη της ενδικοφανούς διαδικασίας και πριν την εκδίκαση από τα αρμόδια δικαστήρια.

«Ο φορολογούμενος θα μπορούσε, εάν το επιθυμεί, να προσφύγει σε ένα τέτοιο ενδιάμεσο στάδιο, που θα φέρει εχέγγυα ανεξάρτητου οργάνου» ανάφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης φορέων και Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που επανασυστάθηκε πρόσφατα με απόφασή του.

Eπεσήμανε πως το ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της φορολογικής διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

54 «γαλάζιοι» προς Βρούτση: Να συνταξιοδοτούνται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ