ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης σε Χαρδούβελη: Είστε φιλοξενούμενος σε αυτή τη Βουλή

Κακλαμάνης σε Χαρδούβελη: Είστε φιλοξενούμενος σε αυτή τη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε από το Κοινοβούλιο ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Αφορμή στάθηκε η μη απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε τοποθετήσεις των βουλευτών που ήταν παρόντες στην Βουλή, ενώ αντιθέτως σχολίασε την τροπολογία της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση.

«Δεν ξέρω τι έχουν υπόψη τους και ο κ. Υπουργός και όποιοι άλλοι δεν σέβονται το Κοινοβούλιο και ποιο είδος Δημοκρατίας έχουν υπόψη τους. Πολλοί ονομάζουν ότι το άθλιο κομματικό μας σύστημα είναι πολιτικό. Κάνουν λάθος. Πολιτικό σύστημα είναι η προεδρευόμενη Δημοκρατία» είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Χαρδούβελης απαξίωσε επί ένα μήνα να έρθει στη Βουλή να πει την άποψή του. Δεν μπορώ να ανεχθώ να απαντά ο κ. Χαρδούβελης σε μη αναπτυχθείσα ερώτηση», ανέφερε.

«Πήγατε στην κ. Λαγκάρντ και μας είπατε ‘πάμε καλά’. Πού παμε καλά; Στα σπρεντς;», ρώτησε, τονίζοντας ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο θα πρέπει να έχουμε ‘μαξιλάρι’. «Ποιο είναι το πρόβλημά μας; Θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο. Βέβαια. Ολόκληρα κόμματα στήθηκαν πάνω στο αντιμνημόνιο. Η αλήθεια είναι όμως ότι τότε δεν είχαμε ούτε ένα ευρώ. Και τώρα για να βγούμε, πρέπει να έχουμε μαξιλάρι», είπε, τονίζοντας ότι η «προληπτική γραμμή» που προτείνεται θα έχει όρους και προϋποθέσεις. «Πώς θα το πείτε; Μνημόνιο; Κάπως αλλιώς; Όπως και να το πείτε, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;», ρώτησε.

«Έχω δόσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση για να αποφύγουμε το χειρότερο. Αλλά εσείς είστε το χείριστο», είπε και συμπλήρωσε «υπενθυμίζω ότι ο κ Χαρδούβελης φιλοξενείται στο Κοινοβούλιο δεν το εκπροσωπεί τουλάχιστον ας μάθει κάποιους τρόπους».

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων