ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πίεσε τον Σαμαρά για συναίνεση η Τρόικα

Δεν πίεσε τον Σαμαρά για συναίνεση η Τρόικα
«Ουδέν σχόλιο», απαντούν στο γαλάζιο στρατόπεδο, ερωτώμενοι για την συνάντηση με την τριμερή επιτροπή στα κεντρικά του κόμματος...

«Ουδέν σχόλιο», απαντούν στο γαλάζιο στρατόπεδο, ερωτώμενοι για την συνάντηση με την τριμερή επιτροπή στα κεντρικά του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Τόσο η εκπρόσωποι της Τρόικας όσο και η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να προβούν σε επίσημες δηλώσεις ενώ αυτή τη φορά τα στόματα έχουν μείνει ερμητικά κλειστά και στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες των γαλάζιων στελεχών με δημοσιογράφους.

Η εικόνα που θέλει να εκπέμψει η ΝΔ είναι πως δεν γίνονται δηλώσεις και πως δεν σχολιάζεται η συνάντηση, τόσο γιατί αυτή είναι η σταθερή στάση του κόμματος μετά από ανάλογες επαφές όσο και γιατί δεν έχει προκύψει κάποιο νέο δεδομένο.

Ωστόσο αυτό το οποίο διαψεύδεται από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είναι η φημολογία περί πίεσης της Τρόικας στον Πρόεδρο του κόμματος να συναινέσει με την Κυβέρνηση. «Κάτι τέτοιο δε συνέβη», διαβεβαιώνουν οι καλά γνωρίζοντες.

Στη συνάντηση που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε, όσο μπορούσε, τη θέση του κόμματος, που στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσιάστηκε εχθές στο Ζάππειο (σ.σ. μένουν οι εξειδικεύσεις σε επιμέρους τομείς) ενώ δεσμεύτηκε να τους την αποστείλει και σε Αγγλική μετάφραση προκειμένου να την μελετήσουν και να κατανοήσουν το σχέδιο εξόδου από την κρίση που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Τρόικα από την πλευρά της επανέλαβε την πάγια άποψή της για την ανάγκη να εφαρμοστεί το μνημόνιο και να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαρθρωτικές αλλαγές. Ωστόσο το κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών ήταν απολύτως πολιτισμένο.

Άλλωστε, το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν γνωστό όπως και οι θέσεις των ‘‘δυο’’ συνομιλητών. Ωστόσο η Τρόικα όπως δείχνει από τη στάση της είναι αποφασισμένη να έρθει σε επαφή με όσους περισσότερους δύναται, κατά την παραμονή της στη χώρα, προκειμένου να ακούσει αλλά και να ακουστούν οι απόψεις της.