ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nέα άρση ασυλίας για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλο

Nέα άρση ασυλίας για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλο

Την εκ νέου άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε την Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, η Βουλή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για «ληστεία από κοινού» -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- και η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 198 ψήφους «υπέρ», έναντι 4 «κατά» και 1 «παρών» σε σύνολο 203 βουλευτών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.

«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής, δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία αρμόδια να ερευνήσει είναι μόνο η δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε αιτήματα για άρση της ασυλίας τεσσάρων ακόμη βουλευτών, των Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου, Στάθη Μπούκουρα και της Λιάνας Κανέλλη.