ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Ο κ. Α. Γεωργίου υπηρετεί το ΔΝΤ ή τον λαό;

Νίκος Νικολόπουλος: Ο κ. Α. Γεωργίου υπηρετεί το ΔΝΤ ή τον λαό;

Η παρουσία του υπόδικου για κακουργηματικές πράξεις προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, έδωσε την αφορμή για έντονους διάλογους και ακούστηκαν αλήθειες που «έσπασαν κόκκαλα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας ως Εισηγητής των ΑΝΕΛ αλλά και ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είπε:

«Εδώ και σήμερα θα ακουστεί η αλήθεια, που οι διεφθαρμένοι της διαπλοκής κρύβουν.

Το 2010 η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα του ΔΝΤ με το χρέος στο 130% του ΑΕΠ και σήμερα που το πήγατε στο 174,9% του ΑΕΠ βγαίνει από τα Μνημόνια σωσμένη;

Πώς μπορούν το 2013 οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Τρόικα να μιλούν για τον άθλο του Ηρακλέους, ενώ ζούμε την περίοδο των άθλιων πολιτικών και εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Την περίοδο 2012-2013, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 312,11 δις € ή 160,72% του ΑΕΠ ανέβηκε στα 326,89 δις € ή 179,18% του ΑΕΠ».

Και ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε:

«Πολλά "γιατί" και "πώς" αναπάντητα από τη νυν Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ για το πώς συντάχθηκαν οι στατιστικές απεικονίσεις της Οικονομίας της χώρας, μόλις λίγο προ του μνημονίου»

Και δεν απέφυγε να δακτυλοδείξει τον «βίο και την πολιτεία» του Α. Γεωργίου λέγοντας:

Ολοφάνερα είναι μπροστά μας τα «εγκλήματα» του Ανδρέα Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ, κατά του Δημοσίου, κατά της χώρας μας, κατά του Ελληνικού λαού: παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ψευδείς βεβαιώσεις στοιχείων του Δημοσίου ελλείμματος από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Ο Αχαιός Βουλευτής παρέθεσε πίνακες και πλήθος στοιχείων για να καταλήξει:

«Οι αποκρύψεις των πραγματικών αριθμών, οι αλλοιώσεις και οι προχειρότητες του κ. Γεωργίου σε βάρος της χώρας μας συνεχίζονται, ενώ ο εν λόγω αυτοκράτορας της ΕΛΣΤΑΤ προσπαθεί κάθε φορά, επιμελώς, να «φορτώσει τις εγκληματικές» του πράξεις σε άλλους, κατηγορώντας προσφάτως το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά ακόμα και (...άκουσον άκουσον...) την Ελληνική Δικαιοσύνη..!!!

Τελικά, όμως θέλει δεν θέλει, πρέπει να απαντήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία:

Έχει καταλάβει ότι δεν είναι «ναύτης» του ΔΝΤ αλλά ο «καπετάνιος» της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιτέλους ο Α. Γεωργίου να μας πει αν νιώθει υπηρέτης του Λαού ή του ΔΝΤ»;

Τέλος υπήρξε μεγάλη ένταση όταν ο Α. Γεωργίου είπε ότι πριν από αυτόν γίνονταν απάτες αναφερόμενος χρονικά στην περίοδο Κ. Καραμανλή.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες Βουλευτές ακόμη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Μαρκόπουλος επανέφεραν στην κοινοβουλευτική τάξη τον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου και ο Ν. Νικολόπουλος εκ μέρους των ΑΝΕΛ και του ΧΡΙ.Κ.Α. του είπε:

«Μπορεί ο Α. Σαμαράς να μην έκανε τη μια και μοναδική Εξεταστική που είχε δεσμευτεί για τα παραποιημένα στοιχεία που σκόπιμα δόθηκαν για να παραδοθεί η χώρα στα «νύχια» του ΔΝΤ, ως «δώρο» στο ΠΑΣΟΚ, ας ξέρετε ότι κάποτε σε αυτή την αίθουσα συνεδρίαζε το Ειδικό Δικαστήριο δικάστηκαν πολιτικοί και συνεργάτες τους. Για όσους νομίζουν ότι τελικά όλοι την γλυτώνουν, ας το θυμόμαστε δεν την γλυτώνουν πάντως όλοι. Όσοι υπήρξαν συνεργοί στο έγκλημα κατά της Πατρίδος και του Λαού θα καθίσουν στο σκαμνί... και θα πάρουν τη δίκαιη και αυστηρή τιμωρία που τους αναλογεί.»

Διαβάστε επίσης:

Νικολόπουλος: «Δέχομαι απειλές ότι θα μου κόψουν το πόδι με πριόνι!»