ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα διεθνή Μέσα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Τα διεθνή Μέσα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα,με φόντο την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και την πτώση του χρηματιστηρίου.

Στην πλειονότητά τους τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης καταφεύγουν -ως συνήθως και κατ'εντολήν των «ξένων δυνάμεων»- σε μια τακτική τρομοκράτησης της κοινής γνώμης και των αγορών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός Grexit, ενώ ασχολούνται με την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα μιας ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Το BBC σε άρθρο του κάνει λόγο για τον «φόβο εκλογών» και την «αβεβαιότητα» εν όψει της αναμέτρησης, ενώ αναφέρεται και στην πτώση που σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από την «απόφαση Σαμαρά», όπως αναφέρει το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο.

«Πολιτική αναταραχή την Ελλάδα, πιέσεις σε αγορές και ομόλογα, απειλή χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ: Το σενάριο μοιάζει πολύ με τον εφιάλτη της διετίας 2010-2011». Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι τότε η Ελλάδα σώθηκε από τα δάνεια των Ευρωπαίων, ακόμη και της απρόθυμης Γερμανίας, ωστόσο η νέα αναταραχή προκαλεί νέο γύρο κερδοσκοπίας.

Τη σκυτάλη παίρνει η Wall Street Journal, με άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση που έχει τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει ορισμένους επενδυτές». Στο άρθρο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τοποθετηθεί στην κυρίαρχη πολιτική σκηνή, αλλά ακόμα και αν έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, μερικοί δεν πείθονται.

«Το ευρώ οδεύει στην καταστροφή, μεγάλη τύχη για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας David Cameron». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Peter Oborne στη βρετανική εφημερίδα Telegraph. Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ.

Κρίσιμες είναι οι εβδομάδες μέχρι το τέλος του 2014 για την Ελλάδα, την αξιοπιστία της αλλά και για το ίδιο το ευρώ, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. «Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», σημειώνει η Deutsche Welle.

Η γαλλική Liberation αναρωτιέται τέλος αν ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ακόμη την πτώση που σημειώνει το χρηματιστήριο.

Σχετικές ειδήσεις