ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντάρτικο Καρύδη για τον ΟΛΠ

Αντάρτικο Καρύδη για τον ΟΛΠ
Τη σαφή διαφοροποίησή του από τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου...

Τη σαφή διαφοροποίησή του από τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στην αποκρατικοποίηση των δύο λιμανιών της χώρας, εκφράζει ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο κ. Καρύδης κάνει λόγο για τραγελαφικούς σχεδιασμούς από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους σχεδιασμούς του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Μετά την απόφαση να δημιουργηθεί το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, ο ΟΛΠ είχε δεχθεί να πουληθεί το 49% και το 51% να παραμείνει στον δημόσιο έλεγχο. Αφού είχε προηγηθεί αυτή η απόφαση, όπως εξηγεί στο newsbomb ο κ. Καρύδης, «δεν μπορώ να κατανοήσω την ξαφνική διαφοροποίηση του κ. Παπακωνσταντίνου και μάλιστα αφού προανήγγειλε τις αποκρατικοποιήσεις χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές και τους αρμόδιους φορείς».

Σε απόλυτη σύμπλευση με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsbomb, δήλωσε ότι δεν θα συναινέσει «σε μια πρόταση που θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα την ταφόπλακα για την πόλη του Πειραιά και για την ελληνική οικονομία», ο κ. Καρύδης δηλώνει αντίθετος στην προοπτική το Δημόσιο να παραχωρήσει το μάνατζμεντ του λιμανιού του Πειραιά.